Zoeken

PRAKTIJK TE LINTELO, gevestigd te Voorburg / regio Den Haag en Oudenbosch

Het lichaam vertelt........ik help je luisteren, .....én voelen

Shiatsu en Bowen Therapie

 

Een essentieel onderdeel van een natuurlijke behandeling is de patiënt op de onderzoek-bank te onderzoeken en te behandelen, en daarbij spanningsgebieden in kaart te brengen, zoals stuwingen in de darm, lever of andere organen, de pols voelen, huid en slijmvlies afwijkingen, houding en stand van wervelkolom, middenrif, klierzwellingen etc.

 

Tegelijk met dit genuanceerde lichamelijk onderzoek ga ik over tot een meridiaanbehandeling dmv shiatsu-massage en pas ik handgrepen toe uit de Bowen Therapie en Cranio-Sacraal Therapie.

 

De patiënt ervaart deze behandeling als rustgevend en er ontstaat daardoor ruimte, doorstroming en ontspanning in lichaam en geest. Door deze verstilling van de geest komt de patiënt vaak in een diepere laag van zijn bewustzijn, wat helpt om de oorzaken van zijn/haar klachten te duiden en in contact te komen met het lichaam (‘voel nu wat er in het lichaam gebeurt, waar is er op dit moment een ongemakkelijk of een bevrijdend gevoel” etc).

  

Door deze 'verstilling' luister ik als arts nu niet meer uitsluitend naar de woorden en verhalen van de patiënt, maar laat ik het lichaam zelf vertellen dat nu in contact staat met diepere lagen. 

 

 Deel deze pagina met je netwerk:

Aanvullende gegevens